Kováčik bude rokovať s Vrbom, Vrba: "Teraz sa koncentrujem na Plzeň"

07.02.2012 Bratislava

Bratislava 7. februára (TASR) - Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) udelil na utorňajšom zasadnutí prezidentovi Jánovi Kováčikovi mandát rokovať s Pavlom Vrbom a zástupcami klubu Viktoria Plzeň o angažovaní českého kormidelníka na post hlavného trénera slovenskej reprezentácie.

"Budem sa snažiť, aby stretnutia prebehli čo najrýchlejšie, aby sme zistili, či má Vrba záujem. Samozrejme, že sú na rade ešte aj rokovania s Viktoriou Plzeň, keďže pán Vrba tam má platnú zmluvu do roku 2013," povedal pre web SFZ Kováčik a voľbu trénera zdôvodnil slovami: "Pavel Vrba je za posledných päť rokov najúspešnejším trénerom v Čechách a na Slovensku. Navrhli sme ho spoločne s viceprezidentom Vencelom a zástupcom trénerov Milanom Lešickým. V rozhodnutí bol výkonný výbor jednotný, nepadol ani žiadny iný návrh. Zhodli sme sa na tom, že toto riešenie bude dobré."

Exekutíva zároveň schválila návrh obsahu podstatných náležitostí zmluvy s budúcim reprezentačným koučom.

V médiách sa v súvislosti s uvoľnenou stoličkou objavilo viacero mien, ktoré pripadali do úvahy na post po Vladimírovi Weissovi. Medzi favoritov sa zaradil práve tréner českého majstra Vrba, či Stanislav Griga, ktorý vedie slovenského vicemajstra FK Senica. Spomínali sa aj mená Jozefa Chovanca či Vítězslava Lavičku, ktorý po skončení tejto sezóny už nebude pokračovať v austrálskom klube FC Sydney.

Kandidát na Weissovho nástupcu sa predstavil na Slovensku už v roku 2004, keď nastúpil na post trénera klubu Matador Púchov. V rokoch 2006 a 2007 pôsobil ako asistent trénera slovenskej futbalovej reprezentácie. V sezóne 2006/2007 dosiahol s MŠK Žilina ligový titul, následne v predkole Ligy majstrov vypadla Žilina po penaltovom rozstrele s ŠK Slaviou Praha. Od roku 2008 má Pavel Vrba zmluvu s klubom FC Viktoria Plzeň platnú do roku 2013.

Záujem národného futbalového zväzu o služby Vrbu, ktorý už svojho času pôsobil pri slovenskej reprezentácii ako asistent Jána Kociana, prirodzene zachytili aj v Plzni. Viktoria však má náročný jarný program okrem domácej súťaži štartuje aj v šestnásťfinále Európskej ligy 2011/2012 proti Schalke 04 (16. a 23. februára). Funkcionárov úradujúceho českého majstra tak čakajú rozhovory o budúcnosti a najbližších krokoch bývalého kouča Žiliny Vrbu.

"Informáciu sme zaregistrovali, v tomto momente sa však plne sústredíme na štart jarnej časti sezóny v čele s duelom proti Schalke 04. Vzhľadom k nabitému programu nasledujúcich týždňov nebude prípadné rokovanie so slovenskou stranou otázkou najbližšieho obdobia. Pre Viktoriu Plzeň naďalej platí, že tréner má u nás platnú zmluvu do leta 2013 a zároveň veľkú motiváciu prebojovať sa s tímom aj do ďalšej sezóny v európských pohároch," cituje oficiálna webová stránka plzenského klubu generálneho manažéra Viktorie Adolfa Šádeka, ktorého doplnil aj Vrba: "Už len samotný záujem slovenského zväzu o moju osobu je samozrejme veľkým vyznamenaním a cťou, avšak momentálne sa plne koncentrujem na duel so Schalke a následné vykročenie Viktorie do jarných duelov Gambrinus ligy. Ďalší postup budem preberať s vedením Viktorie Plzeň, spoločne sa dohodneme na ďalších krokoch. Až potom by nasledovali prípadné rokovania s prezidentom Slovenského futbalového zväzu, panom Kováčikom,"
 

Vyberte región